Az ablaktörő kalapáccsal ütöttek arcon egy nőt a vonaton Karcag és Püspökladány között

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Püspökladányi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki megverte az útitársát a vonaton. 

A vádlott és a sértett baráti viszonyban állnak és tavaly október 12-én kora délután együtt indultak szórakozni Debrecenbe egy Budapestről induló vonattal. Útközben összevesztek, mivel a férfi egy közösségi oldalon olyan bejegyzést osztott meg, ami nem tetszett a lánynak. Vitájuk közben a folyosóra is kimentek, ahol tovább folytatták a veszekedést.

Karcag és Püspökladány közötti útszakaszon a lány tartott attól, hogy a férfi bántalmazni fogja őt, ezért visszament a fülkéjükbe és belülről tartotta az ajtó fogantyúját, hogy a vádlott ne tudjon utána menni. A férfi ekkor levette a folyosón elhelyezett üvegtörő kalapácsot, és azzal kétszer ráütött a fülke ajtajára, aminek betört az üvege. A kitört üvegen keresztül benyúlt és a kalapács hegyes végével ráütött a lány orrára.

A lány nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban a vádlott szándéka súlyos sérülés okozására irányult.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás nélkül felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét, továbbá a kalapácsot kobozza el. (Ügyészség)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér