Az ablaktörő kalapáccsal ütöttek arcon egy nőt a vonaton Karcag és Püspökladány között

bűnügy
2020 július 29., 09:46

A Püspökladányi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki megverte az útitársát a vonaton.

A vádlott és a sértett baráti viszonyban állnak és tavaly október 12-én kora délután együtt indultak szórakozni Debrecenbe egy Budapestről induló vonattal. Útközben összevesztek, mivel a férfi egy közösségi oldalon olyan bejegyzést osztott meg, ami nem tetszett a lánynak. Vitájuk közben a folyosóra is kimentek, ahol tovább folytatták a veszekedést.

Karcag és Püspökladány közötti útszakaszon a lány tartott attól, hogy a férfi bántalmazni fogja őt, ezért visszament a fülkéjükbe és belülről tartotta az ajtó fogantyúját, hogy a vádlott ne tudjon utána menni. A férfi ekkor levette a folyosón elhelyezett üvegtörő kalapácsot, és azzal kétszer ráütött a fülke ajtajára, aminek betört az üvege. A kitört üvegen keresztül benyúlt és a kalapács hegyes végével ráütött a lány orrára.

A lány nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban a vádlott szándéka súlyos sérülés okozására irányult.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás nélkül felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét, továbbá a kalapácsot kobozza el. (Ügyészség)