Ingyenes lesz a koronavírus elleni védőoltás Szlovákiában

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Munkacsoportot állít fel a szlovák egészségügyi minisztérium a koronavírus elleni védőoltás beszerzésének és beadásának megszervezésére, írja a Paraméter. Első körben 3 millió vakcinát rendelne az 5,4 milliós ország, vázolta a terveket a testület vezetője, a Szlovák Infektológus Társaság elnöke. Pavol Jarčuška kijelentette: 

a Covid-19 elleni védőoltásért nem kell majd fizetni. 

Az oltások beadásánál elsőbbséget élveznek majd az idős és szociális otthonok lakói, illetve az egészségügyi dolgozók. Őket követhetik a rendőrök, tűzoltók, katonák. Jarčuška szerint idén novemberben vagy decemberben érkezhet az első vakcinaszállítmány az országba. Hozzátette:

bár nem lesz kötelező, így büntetés sem jár azoknak, akik nem oltatják be magukat, szeretnék arra ösztönözni a szlovákokat, hogy éljenek a lehetőséggel.

A WHO adatai szerint jelenleg 25 oltóanyag tesztelése zajlik, 5 már a regisztráció előtti utolsó fázisban van.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér