Letartóztattak egy floridai férfit, mert Lamborghinit vett a kkv-támogatásból

Hétfőn Floridában letartóztattak egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy  Lamborghinit és más luxuscikkeket vett abból a segélyből, amit a kormány a kisvállalkozások megsegítésére biztosított a járványhelyzet alatt, hogy béreket tudjanak fizetni. David Hinest most banki csalással és hamis pénzügyi nyilatkozat megtételével gyanúsítják.

A Lamborghini HuracánFotó: GIUSEPPE CACACE/AFP

A vádirat szerint 29 éves Hines 13,5 millió dollárt igényelt a különböző cégein keresztül, végül 3,9 millió dollárt kapott meg, 

majd jobbnak látta, ha az összeget nem a bérköltségekre fordítja, hanem sportautót vesz belőle.Ahogy kézhez kapta a pénzt, egyből vett 318 ezer dollárért egy Lamborghini Huracant, majd Miamiban luxusboltokban kezdett el vásárolgatni és luxushotelekben szállt meg.

Kiderült az is, hogy a cége költségeiről is hamis adatokat adott meg, amikor a támogatást igényelte. Arról is hazudott, hogy 70 alkalmazottja lenne. Az autót a hatóságok lefoglalták.  

A CBS miami kiadása arról is, beszámolt, hogy a múlt csütörtökön Hinest azért is megbüntették 100 dollárra, mert nem viselt maszkot az utcán, amiről felvétel is készült. A férfi nem értett egyet a szigorú szabályokkal.  (Washington Post)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.