Letartóztattak egy floridai férfit, mert Lamborghinit vett a kkv-támogatásból

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Hétfőn Floridában letartóztattak egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy  Lamborghinit és más luxuscikkeket vett abból a segélyből, amit a kormány a kisvállalkozások megsegítésére biztosított a járványhelyzet alatt, hogy béreket tudjanak fizetni. David Hinest most banki csalással és hamis pénzügyi nyilatkozat megtételével gyanúsítják.

A Lamborghini HuracánFotó: GIUSEPPE CACACE/AFP

A vádirat szerint 29 éves Hines 13,5 millió dollárt igényelt a különböző cégein keresztül, végül 3,9 millió dollárt kapott meg, 

majd jobbnak látta, ha az összeget nem a bérköltségekre fordítja, hanem sportautót vesz belőle.Ahogy kézhez kapta a pénzt, egyből vett 318 ezer dollárért egy Lamborghini Huracant, majd Miamiban luxusboltokban kezdett el vásárolgatni és luxushotelekben szállt meg.

Kiderült az is, hogy a cége költségeiről is hamis adatokat adott meg, amikor a támogatást igényelte. Arról is hazudott, hogy 70 alkalmazottja lenne. Az autót a hatóságok lefoglalták.  

A CBS miami kiadása arról is, beszámolt, hogy a múlt csütörtökön Hinest azért is megbüntették 100 dollárra, mert nem viselt maszkot az utcán, amiről felvétel is készült. A férfi nem értett egyet a szigorú szabályokkal.  (Washington Post)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér