Koronavírus-számok Magyarországon 05.08.
Elhunytak + 101 Σ 28 504
Kórházban - 222 Σ 3 633
Fertőzöttek + 1 376 Σ 790 564
Tesztek 0 Σ 5 494 198
Egyszer oltottak + 57 949 Σ 4 261 822

Megint közzétették, hány aktív fertőzött van az egyes megyékben

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A kormányzati tájékoztatási oldal először két hete közölt adatokat megyékre bontva az aktív esetekről és a koronavírusban elhunytakról. Akkor és most is Budapesten, Zalában és Pest megyében regisztrálták a legtöbb esetet, de a friss adatok szerint az első kettőben csökkent a számuk azóta, míg Pest megyében nőtt.

Két hete négy olyan megye volt, ahol egyetlen regisztrált betegről sem tudtak, azóta mindegyikben lett aktív eset: Tolnában és Baranyában 1, Somogyban 5, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 6. 

Most Békés az egyetlen koronamentes övezet, mármint a hivatalos adatok szerint.

A negyedik legtöbb fertőzöttet mutató Borsod-Abaúj-Zemplén mellett Hajdú-Biharban nőtt nagyobbat az aktív esetek száma: 41-ről 50-re, illetve 5-ről 24-re. 

Az elhunytak száma 13. napja változatlan, eddig 596 olyan haláleset történt, ahol koronavírus-fertőzést is azonosítottak. Az elhunytak döntő többsége olyan idős ember, aki több krónikus betegségben is szenvedett. 24 olyan elhunyt van, akinél jelenleg nem tudnak meglévő társbetegségről. Az elhunytak 60 százaléka (361 fő) budapesti, 40 százalékuk (235 fő) vidéki. Három olyan megye van, ahol nem történt haláleset: Békés, Hajdú-Bihar és Vas.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó