Koronavírus-számok Magyarországon 05.06.
Elhunytak + 124 Σ 28 297
Kórházban - 270 Σ 4 104
Fertőzöttek + 1 680 Σ 787 647
Tesztek + 20 890 Σ 5 475 551
Egyszer oltottak + 29 341 Σ 4 153 038

A hivatalos adatok szerint van négy olyan megye, ahol egyáltalán nincs koronavírusos

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Először közölt adatokat megyékre bontva az aktív esetekről és a koronavírusban elhunytakról a kormányzati tájékoztatási oldal. 

Az aktív fertőzöttek száma 528, ebből a legtöbb továbbra is Budapesten van, majd ezt követi Zala, Pest és Borsod megye, míg négy megyében (Baranya, Somogy, Tolna, Jász-Nagykun-Szolnok) nincs aktív fertőzött. 

Fotó: koronavirus.gov.hu

Minden ötödik aktív beteg kórházban van, 5-en vannak lélegeztetőgépen.

Az elhunytak száma 595 fő, az elmúlt öt napban nem történt új haláleset. 

  • Az elhunytak 93%-a 60 év feletti, 
  • 6 fő a 30-39 éves, 
  • 10 fő a 40-49 éves és 
  • 24 fő az 50-59 éves korcsoportba tartozik. 

Az elhunytak 96%-a krónikus társbetegséggel küzdött a nyilvántartás szerint. Az elhunytak 60%-a budapesti, ezt követően a legtöbb COVID-19 fertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetet Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyében regisztrálták. Három olyan megye van, ahol a eddig nem történt halálozás: Békés, Vas, és Hajdú-Bihar.

Fotó: koronavirus.gov.hu

A központi tájékoztatásból nem, de Müller Cecília ma nyilvánosságra került leveléből megtudtuk azt is, amit érdemes észben tartani ezeknek az adatoknak az értékelésekor, hogy a regisztrált fertőzöttek mintegy negyede kórházi fertőzésként kapta el a koronavírust, és a halálesetek csaknem fele is intézményi fertőzés nyomán következett be.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó