Nő a fertőzöttek száma, szigorít Románia

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Exponenciálisan nő a koronavírus-fertőzöttek száma Románia egyes részein, ezért a bukaresti operatív törzs regionális korlátozások szigorításáról döntött, írja a Transindex. A szerdán közzétett határozat szerint a megyei, illetve fővárosi operatív törzsek saját hatáskörben dönthetnek egyes intézkedések bevezetéséről. Többek közt, hogy

  • közterületen is kötelezővé tehetik a maszkhordást,
  • korlátozhatják a boltok nyitva tartását, 
  • a vendéglátóipari helyeken betilthatják az "emberek közti közeli kontaktust," így a táncolást is. 

Románia megyéi közül elsőként a góccá vált Arges megyében szigorított a helyi operatív törzs, majd szerdán követte a szomszédos Dambovita megye is.   

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér