Száznyolcvan forintért nyomott kést egy horgász nyakához, aztán zsömlét és kenőmájast vett

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

B. József rokonlátogatásra érkezett Gödre, majd úgy döntött, marad. Oadokon aludt, a pénze elfogyott, amikor szombat délben a Feneketlen-tónál egy horgászó férfi háta mögé lépett, és zöld nyelű bicskáját a nyakához tartotta, majd közölte: „pénzt vagy életet!”. Pénztárcát és mobiltelefont követelt. 

A horgász pénzérméket nyomott a kezébe, támadója pedig búcsúzóul tudtára adta, ha megfordul, elvágja a torkát, majd elmenekült a helyszínről. Elrejtette dzsekijét nehogy később felismerjék, majd egy közeli élelmiszerboltba ment, ahol a rabolt 180 forintból három zsemlét és egy kenőmájast vett. A szabad ég alatt töltött éjszaka után átöltözött, a rabláshoz használt ruháját és a bicskát pedig a Dunába dobta.

Fotó: Sagyibó Melinda/police.hu

Közben a rendőrök minden lehetséges tanút igyekeztek felkutatni, adatot gyűjtöttek, kérdezősködtek. Hétfőn kaptak bejelentést, hogy néhány helyi egy bokorban olyan dzsekit talált, amilyenről a járőrök beszéltek nekik korábban. A kabátot felnyalábolva a rendőrök egy közeli borozóban is érdeklődtek, ahol a tulajdonos egyik vendége ruhadarabjaként ismerte fel. B. Józsefet nem sokkal később elfogták.

Kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett, magyarázata szerint nagyon megbánta tettét, amire az éhség vitte rá. Az őrizetbe vett férfi ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság, egyben kezdeményezik letartóztatását. (police.hu)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér