Talált 800 milliót a kormány a hungarikumok népszerűsítésére

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Népszerűbbek lesznek a hungarikumok és nemzeti értékeink, legalábbis a csütörtök esti Magyar Közlönyben megjelent egy kormányhatározat, ami az idei költségvetésből  egyszeri jelleggel 800 millió többletforrást biztosít erre a célra.

Tiszai halászlé készül a halászlé hungarikummá nyilvánítása alkalmából szervezett rendezvényen a Tiszafüredhez tartozó Tiszaörvényen 2017. április 7-én.Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Ugyanakkor a miniszterelnök utasította a  pénzügyminisztert, hogy gondoskodjon a  2021-es költségvetési évre, illetve az  azt követő évekre vonatkozóan beépülő jelleggel évi 800 millió forint többletforrás biztosításáról a központi költségvetés Agrárminisztérium fejezetének a hungarikumok és a nemzeti értéktár megőrzését, népszerűsítését támogató előirányzatának javára. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér