51,8 fokot mértek Bagdadban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Rekordmeleget, 51,8 fokot mértek kedden Irak fővárosában, Bagdadban, amit 51,1 fokos szerda követett. 

A Washington Post cikke szerint a hőség miatt sokan otthon maradtak, az utcai árusok pedig nagy küzdelmek árán próbáltak árnyékot találni. Ráadásul meghibásodott az állami villamosenergia-hálózat, így sokan generátorral voltak kénytelenek működtetni a hűtőt, a ventilátort vagy a légkondit, súlyosbítva az amúgy is erős utcai zajt. Hétfőn tüntetések is voltak az áram és az alapszolgáltatások hiánya miatt, két embert lelőttek. 

A Tigris folyóban hűsítik magukat IrakbanFotó: Murtadha Al-Sudani/Anadolu Agency via AFP

Más közel-keleti országokban is tombol a hőség, Libanonban, Bejrúttól nem messze 45,4 fok volt kedden, ami szintén rekord. Ott is villamosenergia-krízis van, így az embereknek fejenként három órányi, államilag biztosított áram jut egy napra, ami az egekbe röpítette a generátorok árát. 

Szíriában, Damaszkuszban is megdőlt a melegrekord, 46 fok volt szerdán. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér