Augusztusban sem lesznek nagy koncertek, fesztiválok

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Maradnak a jelenlegi járványügyi intézkedések, jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján. Gulyás Gergely hozzátette:

bár Magyarországon stagnál, a környező országokban súlyosbodott a járványhelyzet. A cél a második hullám megelőzése, és a szeptemberi iskolakezdés.

A kormány döntése értelmében augusztusban sem lesznek fesztiválok, nagyobb koncertek. Az elmaradó fellépések miatt újabb 5,3 milliárd forinttal támogatják meg a zenészszakmát. 

A miniszter többek közt közölte, hogy

  • a kormány úgy döntött, hogy semmilyen beruházást nem támogatnak a Hajógyári-szigeten,
  • a Magyar Postánál csak akkor lesz béremelés, ha azt jóváhagyja az Európai Bizottság,
  • a Népligetben épülő kézilabda-csarnokot a Fradi tulajdonába adják.

Gulyás az Indexről

"Addig van Magyarországon sajtószabadság, amíg a kormány nem szól bele ilyen ügyekbe," kommentálta Gulyás a portál körüli híreket újságírói kérdésre válaszolva.

Soha olyan állítás nem hangzott el, még a kirúgott főszerkesztő részéről sem, hogy bárki bármilyen nyomást gyakorolt volna, hogy mi jelenjen meg az Indexben,

válaszolta a miniszter arra kérdésre, hogy mi a személyes véleménye az ügyben. Gulyás hozzátette:

"még az érintett szereplők sem vitatják, hogy minden garanciája a sajtószabadságnak érvényesül."

Gulyás a Mátrai Erőmű megvásárlásáról

A 444 kérdésére a miniszter nem tudta érdemben kommentálni az erőmű vásárlásról nyilvánosságra került legújabb híreket. Az MSZP elnöke kedden hozta nyilvánosságra az üzlet dokumentációját, amiből kiderült, hogy

  • az eddig kommunikált 17,9 milliárd forintnál négyszer többre, 75,14 milliárdra volt szüksége az MVM-nek a vásárlásra.
  • Az állami cég papírjai szerint 2019 december 18-án rendelték meg a Mátrai Erőmű átvilágítását a PricewaterhouseCoopers-től, amit még aznap meg is kaptak, és rögtön el is fogadtak. 

Gulyás arra a kérdésre, hogy ki kezdeményezte a tranzakciót az eladó, vagy a vásárló, úgy felelt, hogy

"egyetértés volt a két fél közt."

A PwC egyetlen nap alatt leszállított átvilágítását annyival kommentálta, hogy a cég egy világviszonylatban is elismert könyvvizsgáló.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér