Az egyre népszerűtlenebb Trump arra utalt, hogy el kellene halasztani az elnökválasztást

külföld
2020 július 30., 13:31

A novemberi elnökválasztás elhalasztását vetette fel a Donald Trump, a levélszavazásban rejlő tömeges csalások - eddig nem bizonyított - lehetőségére hivatkozva. Az amerikai elnök szerint meg kellene várni, amíg biztonságosan lehet szavazni.

link Forrás

A levélszavazást azért akarják kiterjeszteni, sőt akár kötelezővé tenni több államban, hogy ne kelljen személyesen leadni a szavazatot a világjárvány közepén, amely eddig 150 ezer amerikai életét követelte. Trump hónapok óta ismételgeti, hogy a levélszavazás tömeges csalásokhoz vezet, de azt szokásához híven nem tudta megmagyarázni, mire alapozza ezt a feltételezését.

Trump példátlan felvetésére egy olyan időszakban kerül sor, amikor egyre többen tartják felelősnek a kormányt és annak maszkviselés ellen kampányoló vezetőjét azért, hogy az Egyesült Államokat sújtja a világon legjobban a koronavírus. Egy friss hír szerint a gazdaság az elmúlt negyedévben soha nem látott mértékben esett vissza, és ettől nem függetlenül az előrejelzések szerint most már - a korábban nem túl acélos jelöltnek tűnő - Joe Biden a kimagasló esélyese a novemberi választásnak.

Rossz hír Trumpnak, hogy amikor a fokozódó aggodalmak miatt még márciusban a BuzzFeed utánajárt, hogy elhalaszthatja-e egyoldalúan a választást az elnök, arra jutottak, hogy nem. Sőt, a bonyolult szövetségi és tagállami szabályozás miatt ez még akkor se nagyon sikerülhetne, ha a kongresszus, amelynek képviselőházában demokrata többség van, ezt valamiért megszavazná.