Az egyre népszerűtlenebb Trump arra utalt, hogy el kellene halasztani az elnökválasztást

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A novemberi elnökválasztás elhalasztását vetette fel a Donald Trump, a levélszavazásban rejlő tömeges csalások - eddig nem bizonyított - lehetőségére hivatkozva. Az amerikai elnök szerint meg kellene várni, amíg biztonságosan lehet szavazni.

A levélszavazást azért akarják kiterjeszteni, sőt akár kötelezővé tenni több államban, hogy ne kelljen személyesen leadni a szavazatot a világjárvány közepén, amely eddig 150 ezer amerikai életét követelte. Trump hónapok óta ismételgeti, hogy a levélszavazás tömeges csalásokhoz vezet, de azt szokásához híven nem tudta megmagyarázni, mire alapozza ezt a feltételezését.

Trump példátlan felvetésére egy olyan időszakban kerül sor, amikor egyre többen tartják felelősnek a kormányt és annak maszkviselés ellen kampányoló vezetőjét azért, hogy az Egyesült Államokat sújtja a világon legjobban a koronavírus. Egy friss hír szerint a gazdaság az elmúlt negyedévben soha nem látott mértékben esett vissza, és ettől nem függetlenül az előrejelzések szerint most már - a korábban nem túl acélos jelöltnek tűnő - Joe Biden a kimagasló esélyese a novemberi választásnak.

Rossz hír Trumpnak, hogy amikor a fokozódó aggodalmak miatt még márciusban a BuzzFeed utánajárt, hogy elhalaszthatja-e egyoldalúan a választást az elnök, arra jutottak, hogy nem. Sőt, a bonyolult szövetségi és tagállami szabályozás miatt ez még akkor se nagyon sikerülhetne, ha a kongresszus, amelynek képviselőházában demokrata többség van, ezt valamiért megszavazná.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér