Büntetőeljárást indítottak a FIFA elnöke ellen

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A svájci ügyészség eljárást indított a FIFA elnöke, Gianni Infantino ellen, mert a gyanú szerint titokban találkozott Michael Lauber svájci államügyésszel. A főügyész ellen szintén eljárást  indítottak. 

Gianni InfantinoFotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Kedden Lauber kedden felíjánlotta, hogy lemond, miután a bíróság megállapította, hogy eltitkolta az Infantinóval való találkozóit, és még a felettesinek is hazudott , miközben vizsgálat folyt ellene korrupciógyanú miatt. Hivatali feladatait augusztus 31-ig látja el.

Az ügyészség felügyeleti testülete előttte kötelezettségszegést, bűnpártolást és hivatali titok megsértését állapította meg amiatt, hogy Lauber 2016-ban és 2017-ben titokban találkozott Infantinóval. Az államügyészt azértt bírálták, mert a túl lassú ügymenet miatt áprilisban elévüléssel leállt a svájci ügyészség vizsgálata több német funkcionárius ellen, akik a 2006-os világbajnokság előtt gyanús kifizetéseket kezdeményeztek.

A FIFA közleményében Infantino azt hangsúlyozta, hogy az első naptól kezdve az volt a célja, hogy együttműködjön a hatóságokkal a FIFA korábbi ügyeivel kapcsolatos nyomozásokban. Pont ebből a célból találkoztak világszerte ügyészekkel és az igazságszolgáltatás embereivel. (BBC/MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér