Kutyák, macskák, egy nyúl, két csincsilla és több mint egy tucat hörcsög került karanténba Hongkongban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az elmúlt hetekben ismét felpörgött a koronavírus terjedése Hongkongban: 1500 új fertőzöttet regisztráltak, így az összesített esetszám megközelítette a háromezret. 

Ez azzal a váratlan következménnyel is járt, hogy betelt az eddigi egyetlen karanténszálló, amit kisállatoknak tartottak fent a városállamban, így újabbat kellett nyitni, írja a South China Morning Post. Hongkongban három hónap szünet után küldhetik ismét karanténba állataikat az emberek, ha ők, mármint a gazdák megfertőződtek, vagy szoros kontaktusba kerültek fertőzöttekkel. Az állatokat is tesztelik, és a pozitívakat külön részlegen szállásolják el. 

Ő nem egy hongkongi, hanem egy argentin macska védőplexivelFotó: Carol Smiljan/NurPhoto via AFP

Az újonnan felállított karanténban most 39 állat tartózkodik, köztük kutyák, macskák, egy nyúl, két csincsilla és több mint egy tucat hörcsög. Eddig két macska bizonyult koronásnak, egyikük már felépült. 

A hongkongi egyetem egyik virológusa szerint, bár más országokban nincsenek ilyen intézkedések, példaértékű, ahogy Hongkongban kezelik ezt a helyzetet. Arról is beszélt, hogy az eddigi kutatások alapján úgy tűnik, a macskák könnyebben elkapják a fertőzést, mint a kutyák, de nincs bizonyíték arra, hogy átadhatnák az embereknek. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér