Kutyák, macskák, egy nyúl, két csincsilla és több mint egy tucat hörcsög került karanténba Hongkongban

külföld
2020 július 30., 07:47

Az elmúlt hetekben ismét felpörgött a koronavírus terjedése Hongkongban: 1500 új fertőzöttet regisztráltak, így az összesített esetszám megközelítette a háromezret.

Ez azzal a váratlan következménnyel is járt, hogy betelt az eddigi egyetlen karanténszálló, amit kisállatoknak tartottak fent a városállamban, így újabbat kellett nyitni, írja a South China Morning Post. Hongkongban három hónap szünet után küldhetik ismét karanténba állataikat az emberek, ha ők, mármint a gazdák megfertőződtek, vagy szoros kontaktusba kerültek fertőzöttekkel. Az állatokat is tesztelik, és a pozitívakat külön részlegen szállásolják el.

photo_camera Ő nem egy hongkongi, hanem egy argentin macska védőplexivel Fotó: Carol Smiljan/NurPhoto via AFP

Az újonnan felállított karanténban most 39 állat tartózkodik, köztük kutyák, macskák, egy nyúl, két csincsilla és több mint egy tucat hörcsög. Eddig két macska bizonyult koronásnak, egyikük már felépült.

A hongkongi egyetem egyik virológusa szerint, bár más országokban nincsenek ilyen intézkedések, példaértékű, ahogy Hongkongban kezelik ezt a helyzetet. Arról is beszélt, hogy az eddigi kutatások alapján úgy tűnik, a macskák könnyebben elkapják a fertőzést, mint a kutyák, de nincs bizonyíték arra, hogy átadhatnák az embereknek.