A NAV az őrizetbe vett szegedi képviselő családi házát és a cégét is zár alá vette

Az Átlátszónak egy, az ügyre rálátó forrás azt mondta, politikusoktól próbált segítséget kérni Joób Márton szegedi önkormányzati képviselő, akit kedden tartóztattak le több mint 1 milliárd forint fiktív számlázás gyanújával. A NAV a politikus elfogása előtt egy nappal vette zár alá a férfi cégét és a családi házát is.

Joób MártonFotó: Joób Márton/Facebook

Joób a 2019-es önkormányzati választásokon az Összefogás Szegedért Egyesület színeiben indult, de a többi ellenzéki képviselővel ellentétben a neve mellett nem volt ott az MSZP, a DK és a Jobbik logója. A lap szerint a 11 gyerekes apának, aki a Hit Gyülekezetéhez tartozik, ez nem fért volna bele. (Átlátszó)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó