Görögországban is szigorítanak a maszkhasználaton

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Görögországban kötelező lesz arcmaszkot viselni minden beltéri nyilvános helyen, miután az országban újra megugrott a koronavírusos esetek száma.

A szigorítást a polgári védelemért felelős miniszter-helyettes jelentette be, miután 78 új Covid-19-megbetegedést regisztráltak egy nap alatt.

A száj és az orr eltakarása a kültéren is kötelező lesz ott, ahol nem lehet ügyelni a megfelelő távolságtartásra – mondta a miniszter-helyettes.

Görögországban eddig a tömegközlekedési eszközökön volt csak kötelező az arcmaszk, ezt terjesztették ki 10 napja az élelmiszerüzletekre is. Az országban augusztus közepéig meghosszabbították a látogatási tilalmat az idősotthonokban és a kórházakban. Az esküvőket, temetéseket és keresztelőket legfeljebb 100 ember részvételével tarthatják meg. Augusztus végéig betiltották a fesztiválokat és koncerteket.

A menekültügyi minisztérium bejelentette, hogy a koronavírus további terjedését megelőzendő, augusztus 31-ig meghosszabbítják a görögországi menekülttáborokra vonatkozó karantént. Az intézkedést március 21-én vezették be az égei-tengeri görög szigeteken működő menekülttáborokban, ahol összesen több mint 26 ezer menedékkérő zsúfolódott össze, miközben a táborok együttes kapacitása alig több mint 6000 fő.

Görögországban két hónapja nem volt olyan magas az új megbetegedések száma, mint ma. Eddig 4447 Covid-19-megbetegedést regisztráltak, a halálos áldozatok száma 202. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér