Luxuskanapéról hurcolta el a TEK egy drogkereskedő bűnszervezet tagjait

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Nagyszabású rajtaütés során újfajta pszichoaktív szerekkel, „kristállyal”, „krétával” és „hópihével” kereskedő férfiakat tartóztatott le szerda hajnalban a Terrorelhárítási Központ (TEK).

Az akció több helyszínen: Szolnokon, Zagyvarékason, és Jászapátiban zajlott egyszerre. Az öt előállított ember közül két gyanúsított előzetes letartóztatását kezdeményezik.

Fotó: Police.hu

A 39 éves szolnoki R. Róbert János egy korábban elfogott kereskedőtől vette át az illegális üzletet, a gyanú szerint két hónap alatt hat kilogramm „kréta”, „kristály” és „hópihe” fantázianevű új pszichoaktív anyagot adott-vett, amelyen több mint 1,5 millió forintot keresett.

Fotó: Police.hu

Társa, a 40 éves zagyvarékasi Zs. Ernő szintén egy korábban lekapcsolt üzletkötő helyét töltötte be egy ideje, két hónap alatt több mint 15 kilogramm új pszichoaktív anyag beszerzése és értékesítése köthető személyéhez, amiből több, mint tízmillió forint haszna származott. Az új pszichoaktív szerek grammját 800-1800 forintért vette, majd jelentős haszonkulccsal, legalább 5000 forint/adag áron terítette ügyfélkörének - írja a police.hu.

A helyszíneken a rendőrök több mint 2 millió forintot, egy személygépkocsit, egy kistehergépkocsit, 2 mobiltelefont, 107 darab - közel 1 kilogramm - ékszert, mérleget, elektromos sokkolót, boxert, gázriasztó fegyvert foglaltak le. A gyanúsítottakkal szemben az eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság folytatja le.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér