Orbán: A magyar egészségügyi rendszer Európa egyik legjobbja

POLITIKA
2020 július 31., 06:23

"Ez az egymillió dolláros kérdés: ha tudnék rá válaszolni, akkor nem miniszterelnök lennék, hanem valami orákulum," válaszolta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban arra a kérdésre, hogy mikorra várható a koronavírus-járvány második hulláma Magyarországon. A miniszterelnök szokásos péntek reggeli interjújában hangsúlyozta: fontos betartani a szabályokat, nagy felelőssége van a külföldre utazóknak, hogy ne hurcolják be a vírust. "A magyar védekezés beállt, ha ezt tartjuk ahogy eddig együtt éltünk a vírussal, akkor nem lesz baj," mondta.

"Nem szabad, hogy elragadjon minket a hév, a lelkesedés, a szív, a nyár, a Balaton. Hanem legyen a fejünkben, jó, hátul, de azért legyen a fejünkben, hogy a vírus még itt van közöttünk,"

tette hozzá.

link Forrás

Orbán szerint márciusban, mikor megjelent a vírus Európában, jó okuk volt az embereknek a félelemre, mert felkészületlen érte a világot a járvány.

Utóbb kiderült, hogy a magyar egészségügyi rendszer (..) Európa egyik legjobban teljesítő egészségügyi rendszere a mienk,

jelentette ki.

link Forrás

A héten döntött a kormány a könnyűzene támogatásáról, 5,3 milliárd forintot szánnak az alkotóknak és a háttérembereknek.

"És van egy speciális műfaj, ami sok magyar ember szívéhez, én is ebbe a rajongói táborba tartozok. Vagyunk néhányan, akik szerelmesei vagyunk a cigányzenének. Ők meg különösen is bajban vannak,"

számukra 800 millió forintot különített el a kormány, hogy segítsen átvészelni ezt a nehéz időszakot, mondta Orbán.

link Forrás

Az interjú végén röviden szólt az európai unió következő költségvetési ciklusáról, kijelentette:

bár a magyar nyelvben valamiért így rögzítette, hogy mi pénzt kapunk az EU-tól, de a nagy fenét, nem kapunk pénzt. A nyugatiak által innen kivitt pénz egy részét szerezzük vissza.

Orbán szeretné, ha a magyarok a brüsszeli pénzekre úgy gondolnának, hogy "mi negyven évnyi kommunizmus után megengedtük a nyugatiaknak, hogy idehozzák védővámok nélkül az áruikat, megengedjük, hogy beruházzanak, hogy versenyre kényszerítsenek bennünket, holott mi körhátrányból indulunk. Ezért cserébe elvárjuk, hogy az itt keletkező profit egy méltányos részét azt jutassák ide vissza."