Vezető republikánusok hallani sem akarnak az amerikai elnökválasztás halasztásáról

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Vezető republikánus politikusok jelezték Donald Trumpnak, hallani sem akarnak az idén novemberben esedékes elnökválasztás elhalasztásáról - írja a BBC. Az elnök arra hivatkozva kezdeményezte a halasztást, hogy a levélszavazás - amit a tomboló koronavírus-járvány miatt szorgalmaznak a választás lebonyolítására - szerinte választási csalásra adna lehetőséget.

Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője szerint „az ország történetében soha, még a polgárháború alatt sem maradt el választás” az Egyesült Államokban. „Megtaláljuk a módját, hogy most, november harmadikán is megtartsuk” - mondta egy televíziós interjúban

A Trump egyik stabil szövetségesének tartott Lindsay Graham szenátor is úgy fogalmazott, „nem jó ötlet” a halasztás. Nem támogatja az ötletet Kevin McCarthy republikánus törvényhozó sem, Mike Pompeo külügyminiszter azonban ügyesen kikerülte a kérdést, amikor a sajtó a véleményéről faggatta. „Nem szeretnék belemenni semmilyen jogi ítéletalkotásba” - mondta. 

Ha már a jognál tartunk: Trumpnak hivatalosan nincs felhatalmazása a választások elhalasztásáról dönteni, egy ilyen javaslatot a kongresszusnak kellene jóváhagynia.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér