WHO: Évtizedekig érezni fogjuk a járvány hatását

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A koronavírus-világjárvány olyan katasztrófa, aminek a hatásait sokáig fogjuk érezni a jövőben – mondta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója Genfben.

A járványban több mint 670 ezren haltak meg, és igazoltan több mint 17 millió ember fertőződött meg világszerte, amióta a SARS-CoV-2 nevű vírus a kínai Vuhanban megjelent.

A vírus okozta Covid-19-betegség kiemelten sújtotta az USA-t, Brazíliát, Mexikót és Nagy-Britanniát, ahol a bírálatok szerint a kormányok késlekedtek a megfelelő válasszal. A vírus terjedésének megakadályozását célzó karanténintézkedések súlyosan érintették a gazdaságot, sok térség egy második hullámtól tart.

Ugyan több mint 150 gyógyszergyártó cég dolgozik a védőoltáson, az első vakcinát a várakozások szerint csak 2021 elején lehet majd használni – közölte a héten a WHO.

Bár többet tudunk a vírusról, sok részlet továbbra sem ismert, és a lakosság továbbra is védtelen – mondta Tedrosz.

Sok ország azt hitte, hogy a legrosszabbon már túl van, és most jönnek az újabb hullámok, olyan helyeken, ahol korábban lassabban terjedt a vírus, most nő a fertőzések és a halálesetek száma – mondta. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér