A szervezők szerint az Apostol koncertje nem számít zenés, táncos rendezvénynek

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Miközben a héten sorra fújták le a fesztiválokat, miután a kormány közölte, hogy a járványhelyzet miatt augusztusban sem lehet nagy koncerteket tartani, a Broadway Jegyiroda csütörtökön mégis bejelentette: szerintük augusztus 28-án a hatályban lévő jogszabályok mellett akár létszámkorlátozás nélkül is megtartható az Apostol zenekar koncertje a Papp László Sportarénában. 

A bejelentés nagy vitákat kavart, mert ráadásul a zenekart az idősebb korosztály hallgatja, akikre nagyobb veszélyt jelent a koronavírus. Közben a szervezők biztonsági ajánlásai között az szerepel, hogy a maszk használata, nem kötelező, de javasolt. 

Kovács Zoltán, a Broadway Event ügyvezető igazgatója az ATV-nek azzal magyarázta a koncert megtartását, hogy „az ülős előadások nem tartoznak a zenés-táncos definiciójába, azokat meg lehet tartani ugyanúgy, ahogy a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Fenyő Miklós koncert lehet”. Szerinte ez abba a szabályozásba tartozik, amiben a színházak is működnek.

Meződi József, a zenekar énekese a csatornának azt mondta, nem rajtuk múlik, hogy melyik koncertet tarthatják meg, és melyik marad el. „Van egy szerződésünk a Broadway Irodával, és ha ők úgy döntenek, hogy megtartják, akkor mi nem mondhatjuk azt, hogy nem tartjuk, vagy mondhatjuk, de akkor viszont nagyon sok pénzbe kerül ez nekünk” - jegyezte meg a zenész. 

A Papp László Budapest Sportaréna annyit közölt az üggyel kapcsolatban, hogy csak abban az esetben engedélyezik a szervezőknek az események megtartását, ha a hatóság visszaigazolja, hogy zárt térben, ültetett elrendezésben az események létszámkorlát nélkül megtarthatók.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó