Sorra fújják le a fesztiválokat a kormány bejelentése után

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több fesztivált is lefújtak, miután a kormány csütörtökön bejelentette, hogy  amely alapján augusztus 15-e után sem lehet fesztiválokat, nagyobb koncerteket tartani.

Így elmarad: 

  • a zamárdi Strand Fesztivál, 
  • a velencei-tavi EFOTT, 
  • a Fishing On Orfű, 
  • a szegedi SZIN, 
  • a Paloznaki Jazzpiknik 
  • és az adyligeti Kolorádó Fesztivál is.

A kormány döntésére reagálva valamennyi rendezvény- és fesztiválszervező sajnálatát fejezte ki. Ugyanakkor mindannyian arra kérik a fesztiválozókat, hogy amennyiben módjukban áll, használják fel jegyüket a következő nyáron, ezzel segítve a szervezési munkálatokat.

Például az idei EFOTT-ra elővételben vásárolt jegy- és bérlettulajdonosoknak lehetőséget biztosítanak a voucherek 2021-es évre átvitelére, illetve a visszaváltására 3 százalékos kezelési költséggel. A Kolorádó szervezői az oldalukon azt közölték, nagyjából egy hét múlva jelentkeznek pontos információkkal. Akkor derül ki az is, hogy legalább egy csűrnyi bulit tadnak-e idén tartani. (via MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó