12 embert tartóztattak le az érdi tömegverekedés miatt

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Tizenkét gyanúsított letartóztatását rendelte el a Budakörnyéki Járásbíróság vasárnap a csütörtök esti halálos érdi tömegverekedés ügyében.

Rendőrségi helyszínelők az érdi benzinkúton, ahol július 30-án este két nagycsalád tagjai szúró- és vágóeszközökkel estek egymásnak. A tömegverekedésben egy ember életét vesztette, ketten életveszélyesen, hárman súlyosan megsérültek. A rendőrök 12 embert - mind sérültek - vettek őrizetbe, a bíróság valamennyiük letartóztatását elrendelte.Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A bíróság tájékoztatása szerint egyelőre pontosan nem ismert okból egy érdi és egy enyingi - egymással távoli rokonságban álló - család tagjai között alakult ki konfliktus. Az eljárás adatai szerint csütörtök este az enyingi család 16 tagja öt autóval érkezett egy érdi benzinkútra, hogy erőszakkal rendezze konfliktusát az érdi családdal. Mindkét család tagjai ütő-, szúró- és vágóeszközökkel felfegyverkezve érkeztek a helyszínre.

Ott előbb az egyik enyingi autójával szándékosan elütötte az egyik érdit, majd hátratolatva egy másikat is. Ezután a két család percekig verekedett. A harc során az egyik gyanúsított "hegyes eszközzel" szívtájékon szúrta az egyik sértettet, aki a helyszínen életét vesztette. Rajta kívül a kölcsönös bántalmazás során a jelenlegi indítvány valamennyi gyanúsítottja megsérült - közölte a törvényszék.

Az ügyben nyomozó Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki közleménye szerint a halálos áldozaton túl két életveszélyes, három súlyos és hét könnyű sérültje volt az ügynek, a törvényszék közleménye alapján ők valamennyien letartóztatásba kerültek most.

A cselekmény több résztvevőjét még nem sikerült azonosítani, a konfliktus pontos okait sem lehetett még felderíteni, és egyelőre azt sem lehetett megállapítani, pontosan kik okozták azoknak a sérüléseit, akiknek letartóztatását az ügyben indítványozták. A bíróság végül ezzel is indokolta a letartóztatásokat, mint írták, tartani lehet attól, hogy szabadon hagyásuk esetén a gyanúsítottak "folytatnák az egymás között kialakult konfliktus erőszakos rendezését".

A gyanúsítottak között vannak többszörösen büntetett előéletűek, akik ellen jelenleg is több büntetőeljárás folyik, esetükben a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A döntés ellen mind a 12 gyanúsított és védőik fellebbeztek, így az nem végleges, de végrehajtható. (Via MTI)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!