9 új koronavírusos esetet igazoltak az elmúlt 24 órában Magyarországon

külföld
2020 augusztus 02., 09:11

Az elmúlt két nap adataihoz képest kedvezően alakult a magyarországi járványhelyzet az elmúlt 24 órában, mindössze kilenc új fertőzöttet azonosítottak az elmúlt két napban azonosított 42 eset után. Az operatív törzs tájékoztatása alapján a járványban az elmúlt nap senki se hunyt el.

Tájékoztatásuk szerint jelenleg 7436-an vannak hatósági házi karanténban az országban.

A környező országokban már nem ilyen derűs a helyzet. Szerbiában ugyan a helyi hatóságok a fertőzésszám stagnálását már javulásként értékelik, de még mindig napi háromszáz körüli új esetet regisztrálnak, míg Romániában és Ukrajnában napi ezer új fertőzöttnél tatanak.

Világszerte már a 18 milliót közelíti a fertőzöttek, és 700 ezret a halálos áldozatok száma. Összehasonlításképp, ennyi, vagy ennél több áldozata időarányosan az elmúlt ötszáz évben csak két nagy influenzajárványnak, illetve még a modern orvoslás előtti korból három nagy pestisjárványnak volt csak.

Mexikóban zsinórban a második nap dőlt meg az új fertőzések rekordja, szombaton már a kilencezret is meghaladta a számuk. Ausztráliában pedig Victoria Államban katasztrófahelyzetet kellett hirdetni. A hat hétig érvényes korlátozások szerint ezentúl családonként csak egy ember mehet bevásárolni, legfeljebb az otthonától öt kilométerre levő boltba. (Via MTI)