A Büntetésvégrehajtás szerint mégse gyárt havi 2,8 millió maszkot a kínai csodamasina

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

"Ezredes úr, mit mondtak, mennyit gyárt ez?" - kérdezte Orbán Viktor a sátoraljaújhelyi büntetésvégrehajtási intézmény parancsnokát a börtönben tett látogatásakor a nemrég beszerzett kínai maszkvarrógépről. "Jelentem, 2,8 milliót egy hónapban" - vágta rá a parancsnok. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága most írásban adott válaszában Hadházy Ákos parlamenti képviselő kérdésére válaszolva gyakorlatilag beismerte, hogy

megvezették Orbán Viktort.

Hadházy az iránt érdeklődött július 16-án, hogy ezidáig hány maszkot gyártottak a sátoraljaújhelyi csodamasinán, amire a BV készségesen megválaszolta, hogy a július 17-i adatok szerint 2020. május 25. óta már 869340 maszkot gyártottak le, vagyis közel két hónap alatt közel sem annyit, mint a miniszterelnöknek mondtak.

Az uszkve ötmillió darabos eltérést a BV Hadházynak adott válaszában azzal indokolta, hogy a miniszterelnöki látogatáson határozottan erre az egy gépsorra bemondott adat valójában a BV teljes kapacitását takarja. De ebben is akad azért még furaság, mégpedig az, hogy ha nem Sátoraljaújhelyen, és nem ezen a gépsoron, akkor mégis hol gyártanak még maszkokat, ráadásul legalább havi 2,3 milliót. Ez azért rejtély, mert Hadházy azzal kezdte a kérdezést, hogy üzemel-e ilyen maszkgyártó gépsor, és ha igen, hol, arra azt a választ kapta, hogy üzemel, és Sátoraljaújhelyen.

Vagyis a BV válaszai szerint teljes gyártókapacitása 2,8 millió maszk/hó, de Sátoraljaújhelyen, ahol ez a gyártókapacitás van, bő másfél hónap alatt is csak 869340 darabot gyártottak. Amiket a BV válasza szerint azóta is ott raktároznak.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!