Hétfőtől újra izgalmassá válik az időjárás

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Vasárnap estig kitart a zavartalan kánikula, jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ma hajnalban amúgy meglepően kellemes időre ébredhettünk, még a főváros sűrűn beépített részein is húsz fok alá tudott csökkeni a hőmérséklet, így a korán ébredőknek még szellőztetni is alkalmuk volt.

Napközben folytatódik az elmúlt napokban megszokott idő zavartalan napsütéssel és már-már kánikulai meleggel. A hőmérséklet csúcsértéke (árnyékban!) akár a 33 fokot is elérheti. de jellemzően már most húsz fok fölött van.

Az év első kimondottan nyárias hetét a jövő héten sokkal mozgalmasabb, de továbbra is forró idő követi. Az OMSZ előrejelzése alapján vasárnap este hullámzó front érkezik a Kárpát-medence fölé. A jelenlegi előrejelzések szerint csütörtökig felhőszakadásokkal, zivatarokkal tarkított időnk lesz, de a hőmérséklet továbbra is harminc fok felett alakul majd.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!