Öngyilkos lett Bács-Kiskun megye volt főügyésze

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Vasárnap hajnalban öngyilkos lett Nánási László, Bács-Kiskun megye volt főügyésze. A hírt a Hírklikk jelentette, de időközben a kiterjedt ügyészségi kapcsolatokkal bíró Pesti Srácok is megerősítette.

Nánási László címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyésze a Sándor Palotában a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje (polgári tagozat) kitüntetés átvételekor.Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Nánási tavaly november 15-ig volt Bács-Kiskun megye főügyésze, aznap mentette fel pozíciójából őt és helyettesét, dr. Dókáné dr. Pályi Krisztinát Polt Péter legfőbb ügyész.

A legfőbb ügyésznek nem kell indokolnia ilyen személyi döntéseit, nem is tette meg, még képviselői kérdésre sem. Így hivatalos magyarázat nem volt a felmentésre, ám a Hírklikk és a Pesti Srácok is megemlíti, hogy annak köze lehetett az egyik legnagyobb hazai húsipari cég, a kiskunfélegyházi Hungary Meat Kft. olasz tulajdonosa, Piero Pini büntetőügyéhez.

Nánási 1960-ban Kiskunfélegyházán született, általános iskolai és gimnáziumi tanulmányait szülővárosában végezte. Jogász diplomáját 1984-ben, a József Attila Tudományegyetemen szerezte. Diplomázás után Kiskunfélegyházán fogalmazóként kezdte munkáját az ügyészségen. Jogi szakvizsgája letétele után 1986-ban Kecskeméten lett városi ügyész. 1993-ban kérte áthelyezését a megyei főügyészségre, aminek élére 2011-ben nevezték ki. Abban az évben a Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével is kitüntették.

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót