A kormányhivatal vizsgálata szerint kevés ápoló dolgozik a Pesti úti idősotthonban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kevés ápoló dolgozik a Pesti úti idősotthonban, állapította meg Budapest Főváros Kormányhivatala az intézményben tartott rendkívüli ellenőrzés során. Az MTI-hez eljutottat közlemény más hiányosságot nem említ. A hivatal szerint

"a lakók nem megfelelő gondozása is nagyban hozzájárulhatott a Pesti úti idősotthonban kialakult tömeges halálesetekhez és koronavírus-fertőzéshez."

A Pesti úti idősotthonban eddig 55 idős ember halt meg, 313 gondozott és 26 dolgozó fertőződött meg. A rendkívüli ellenőrzés során a hivatal megállapította, hogy "a törvényben előírt és a gondozottak megfelelő ellátásához szükséges ápolói-gondozói létszám súlyosan hiányos, az elvárt 109 helyett csak 60 ápoló-gondozó dolgozik a félezres létszámú intézményben." Ezért határozatban kötelezték a fenntartó Fővárosi Önkormányzatot, hogy 90 napon belül gondoskodjon az ápolói létszámról valamint a megfelelő ellátás hiánya miatt - ellenkező döntésig - új ellátott nem vehető fel az intézménybe. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!