Kerpel-Fronius szerint készül a főváros a második hullámra, de újabb védőeszközöket nem vásároltak

Készül a főváros a második hullámra, közölte Budapest okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettese az ATV Start című műsorában hétfő reggel. Hogy hogyan, az nem derült ki Kerpel-Fronius Gábor szavaiból. A Momentum politikusa előbb azt mondta, hogy

"készülünk arra, hogy legyen elég védő felszerelés, legyen elég tesztünk."

Majd arra a kérdésre, hogy vásárolnak-e folyamatosan, úgy válaszolt, hogy tartalékot képeztek a korábban rendelt és fel nem használt készletből. Hozzátette:

"tudatosan vannak terveink arra, hogy mit kell máshogy csinálni. Például az idősotthonokban."

Kerpel-Fronius szerint már tudják, hogy mekkora terek és telítettség mellett lehet hatékonyan izolálni a fertőzötteket, hogy megóvják a többi ott élőt. A beszélgetés utolsó kérdés-válasza:  

"A Pesti úton volt a legnagyobb probléma. Ott lesz konkrétan ilyen intézkedés? Aki bent van, azt gondolom nem fogják kitenni. Áthelyezik őket?"

"Egyelőre az van, hogy nem töltöttük föl ezeket a helyeket olyan nagyon,"

mondta főpolgármester-helyettes. A kormányhivatal szerint a Pesti úti idősotthonban 55 idős halt meg, 313 gondozott, és 26 dolgozó fertőződött meg. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.