Kerpel-Fronius szerint készül a főváros a második hullámra, de újabb védőeszközöket nem vásároltak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Készül a főváros a második hullámra, közölte Budapest okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettese az ATV Start című műsorában hétfő reggel. Hogy hogyan, az nem derült ki Kerpel-Fronius Gábor szavaiból. A Momentum politikusa előbb azt mondta, hogy

"készülünk arra, hogy legyen elég védő felszerelés, legyen elég tesztünk."

Majd arra a kérdésre, hogy vásárolnak-e folyamatosan, úgy válaszolt, hogy tartalékot képeztek a korábban rendelt és fel nem használt készletből. Hozzátette:

"tudatosan vannak terveink arra, hogy mit kell máshogy csinálni. Például az idősotthonokban."

Kerpel-Fronius szerint már tudják, hogy mekkora terek és telítettség mellett lehet hatékonyan izolálni a fertőzötteket, hogy megóvják a többi ott élőt. A beszélgetés utolsó kérdés-válasza:  

"A Pesti úton volt a legnagyobb probléma. Ott lesz konkrétan ilyen intézkedés? Aki bent van, azt gondolom nem fogják kitenni. Áthelyezik őket?"

"Egyelőre az van, hogy nem töltöttük föl ezeket a helyeket olyan nagyon,"

mondta főpolgármester-helyettes. A kormányhivatal szerint a Pesti úti idősotthonban 55 idős halt meg, 313 gondozott, és 26 dolgozó fertőződött meg. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!