Koszovó miniszterelnöke elkapta a koronavírust

Avdullah Hoti miniszterelnök vasárnap bejelentette, hogy koronavírus-fertőzött lett, ezért két hétre otthoni karanténba  vonul. „Nagyon enyhe köhögésen kívül nincs más tünetem” - közölte.    

Avdullah HotiFotó: ARMEND NIMANI/AFP

Közben a koszovói kormányt bírálatok érik, mert nem tett eleget a járvány megfékezéséért. Az 1,8 millió lakosú országban az utóbbi napokban meredeken emelkedni kezdett a fertőzés terjedési görbéje, vasárnap pedig 13-an haltak meg a fertőzés miatt, amivel - március közepe óta - 249-re emelkedett a koronavírusban  elhunytak száma. A fertőzötteké kilencezer körül van. (Reuters/MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.