Koszovó miniszterelnöke elkapta a koronavírust

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Avdullah Hoti miniszterelnök vasárnap bejelentette, hogy koronavírus-fertőzött lett, ezért két hétre otthoni karanténba  vonul. „Nagyon enyhe köhögésen kívül nincs más tünetem” - közölte.    

Avdullah HotiFotó: ARMEND NIMANI/AFP

Közben a koszovói kormányt bírálatok érik, mert nem tett eleget a járvány megfékezéséért. Az 1,8 millió lakosú országban az utóbbi napokban meredeken emelkedni kezdett a fertőzés terjedési görbéje, vasárnap pedig 13-an haltak meg a fertőzés miatt, amivel - március közepe óta - 249-re emelkedett a koronavírusban  elhunytak száma. A fertőzötteké kilencezer körül van. (Reuters/MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!