A WHO óvatosságra int az orosz koronaoltással kapcsolatban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„I got 99 problems, but a bitch ain't one” - énekelte 2003-ban a nagy Jay Z, őt idézve pedig az Egészségügyi világszervezet (WHO) kedden kiadott egy közleményt, aminek nagyjából az a lényege, hogy van egy hatos listájuk a végső tesztelési fázisban lévő koronavírus-vakcinákról, de az oroszoké nincs ezek között.

A WHO ezt arra válaszul közölte, hogy az orosz kormány bejelentette, ősszel már tömegesen használni tervezik a hazai fejlesztésű oltásukat.

A WHO jelenleg hat olyan vakcináról tud, amelyek a végső tesztelési fázisban vannak, de ezek között nincs ott az orosz gyógyszer. Márpedig ha ősszel használni tervezik, akkor már ott kellene tartania.

A WHO ezen kívül azt kérte az orosz kormánytól, hogy ők is tartsák be a gyógyszerek kifejlesztésére és tesztelésére vonatkozó nemzetközi előírásokat. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!