Kőkemény törőhír: omegás bélyeget nyalhatnak fel a legvadabb rockerek

Popkult
2020 augusztus 05., 15:59

Magyar rockklasszikusokról indított bélyegsorozatot a Magyar Posta. Az első bélyegen és a hozzá tartozó borítékon az Omega együttes slágere után a Gyöngyhajú lány illusztrációja látható. A sorozat első darabját Budapesten mutatták be.

photo_camera Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

A Magyar Posta idén indított új témasorozatot magyar rockklasszikusok címmel, elsőként az Omega rockegyüttest mutatják be. A fekete sorszámú, perforált bélyegblokk 50 ezer, a piros sorszámú vágott változat 4000 példányban készült Pállay-Kovács Szilvia illusztrációinak felhasználásával, Elekes Attila André grafikusművész tervei szerint.

photo_camera Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Az új bélyeg szerdán került forgalomba. A sajtótájékoztatón részt vett Kóbor János, az Omega együttes frontembere is.

Az Omega együttes tagjai, Kóbor János énekes (b) és Debreczeni Ferenc dobos mutatja a Magyar Posta Magyar rockklasszikusok című bélyeg-témasorozatának első darabját a budapesti 62-es postahivatal előtt a Nyugati téren 2020. augusztus 5-én.
photo_camera Az Omega együttes tagjai, Kóbor János énekes (b) és Debreczeni Ferenc dobos mutatja a Magyar Posta Magyar rockklasszikusok című bélyeg-témasorozatának első darabját a budapesti 62-es postahivatal előtt a Nyugati téren 2020. augusztus 5-én. Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Az Omega minden idők egyik legsikeresebb magyar rockzenekara, annak idején első közép-kelet-európai zenekarként turnézhatott az Egyesült Királyságban. Az együttes világszerte több mint 50 millió albumot adott el, ebből csak az 1977-ben megjelent Time Robber című angol nyelvű lemez 1,5 millió példányban fogyott. Az együtteshez olyan slágerek fűződnek a Gyöngyhajú lány mellett, mint a Petróleumlámpa, a Tízezer lépés, az Ezüst eső, az Időrabló, a Léna, az Égi vándor vagy A holló.

photo_camera Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

A zenekar felállása 1971 óta állandó, az alapítók közül Kóbor János (ének) és Benkő László (billentyűs hangszerek, zenekarvezető) tagja a mai együttesnek. 1987-ben Liszt Ferenc-díjjal ismerték el munkásságukat, a zenekar 2013-ban Kossuth-díjat kapott. (MTI)