Közel száz ember próbált meg átjutni a kerítésen Röszkénél

A police.hu azt írja, éjfél után nem sokkal közel „száz migráns gyűlt össze a határ szerb oldalán, a Röszke közelében található kiserdőben. A rendőrök hőkamerákkal észlelték a csoportot. A migránsok a határ több pontján egyszerre próbáltak meg illegálisan Magyarország területére jutni.

A rendőrség azt írja, „erőszakosan léptek fel az egyenruhásokkal szemben, kövekkel dobálták meg őket, néhányan obszcénul, szeméremsértő módon viselkedtek”, és kb. „harmincan felmásztak a határkerítésre, így próbálva bejutni az országba”. A rendőrök és katonák minden jogellenes határátlépési kísérletet megakadályoztak. (police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.