Nyugdíjaskraft: unokázós csalót vert át egy idős nő Csepelen

bűnügy
2020 augusztus 05., 07:00

Csak mióta a 444-nél dolgozom, unokázós csalásról szóló bűnügyi hírek tucatja jött már szembe velem a police.hu oldalon, de olyan még sosem, ami arról szólt,

hogy az idős áldozat még a bűncselekmény közben lebuktatta az elkövetőt.

A Csepel-Királyerdő városrészben lakó 71 éves asszony augusztus 1-jén kapott furcsa telefont egy férfitől, aki fiának adva ki magát síró hangon közölte, hogy bajba került, segítségre van szüksége.

Az idős nő azonnal tudta, hogy nem a fiával beszél, de nem tette le a telefont, hanem szóval tartotta a csalót, miközben mobiltelefonján értesítette igazi fiát. Ő értesítette a rendőrséget.

Eközben a csaló arra próbálta rávenni a nőt, hogy szedjen össze 1,5 millió forintot, amiért egy futár érkezik majd, hogy eljuttassa a pénzt a bajban lévő rokonnak.

A nő elhitette a csalóval, hogy teljesíti a kérését. De mire a „futár” taxival megérkezett a házhoz, egy csapat készenléti rendőr várta a környéken.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 42 éves budapesti K. Tihamért csalás bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság augusztus 4-én elrendelt. A rendőrök a férfi jelenleg még ismeretlen társát keresik - zárul a rendőrség közleménye.