Olaszországban egy nap alatt megduplázódott az új koronavírus-fertőzöttek száma

Egészségügy
2020 augusztus 05., 16:25

Olaszországban az előző napihoz képest a kétszeresére, 384-re nőtt az elmúlt 24 óra alatt koronavírussal újonnan diagnosztizáltak száma, és tízen meg is haltak a szövődmények miatt. Az Olaszországban többségükben tünetmentesen megbetegedettek száma összesítve 248 803-ra, az elhunytak száma 35 181-re nőtt. Az intenzív osztályon kezeltek 41-en vannak, ami nem változott az elmúlt három napon. A megállapított új fertőzések számának a növekedése részben annak tudható be, hogy a korábbi napokhoz képest több, összesen 56 451 tesztet végeztek el – közölte az egészségügyi minisztérium.

Spanyolországban az új fertőzéseket tekintve újra megdőlt az elmúlt két hónapban feljegyzett napi rekord. Madridból azt jelentették, hogy egy nap alatt 1772 új fertőzést állapítottak meg, ami a legmagasabb adat azóta, hogy júniusban enyhítettek a járványügyi korlátozásokon. Az egészségügyi minisztérium szerint az elmúlt 24 órában csak egy ember halt bele a betegségbe. A fertőzöttek összesített száma 305 767-ra nőtt.

Brit parlamenti képviselők szerint súlyos hibákat követett el a kormány a koronavírus-járvány kezdetén. Boris Johnson kabinetjének teljesítményét jelentésben értékelték, eszerint „erőteljesebb kezdeti intézkedésekkel valószínűleg le lehetett volna lassítani a ragály terjedését”. Nagy-Britanniában 892 új fertőzöttet jelentettek, az előző napi 670-nek szemben. Az előző napi 65 új halálesettel már 46 364-et halálos áldozata van a kórnak, a fertőzöttek száma meghaladta a 307 ezret. (MTI)