Újra másodfokú riasztásokat adtak ki viharveszély miatt

időjárás
2020 augusztus 05., 10:56

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több déli járásra újra másodfokú riasztásokat adott ki a felhőszakadás veszélye miatt.

A veszélyjelzésük szerint további másodfokú riasztások várhatók Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megye területén. Szintén a felhőszakadás veszélye miatt van elsőfokú figyelmeztetés érvényben Békés és Zala megyében.

A zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Azt írták, a zivatarokat egyre inkább felhőszakadás kíséri (jellemzően 20-40 mm között eshet rövid idő alatt, de délnyugaton akár 40-50 mm-nél is több), átmeneti szélroham és jégeső is előfordulhat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint a Balaton nyugati medencéjénél továbbra is másodfokú viharjelzés van érvényben. Ilyenkor fennáll a magas és hosszú hullámok veszélye, a láthatóság csökken, csónak és vitorlás egyáltalán nem közlekedhet a vízen. A Balaton többi részén és a Fertő-tónál meg a Tisza-tónál elsőfokú a viharjelzés. (MTI)