Hitlert éltetve zsidózott egy nő Újlipótváros közepén, elvitték a rendőrök

bűnügy
2020 augusztus 06., 14:40
A Radnóti Miklós utca és a Pozsonyi út sarka békeidőben, zsidózás nélkül
photo_camera A Radnóti Miklós utca és a Pozsonyi út sarka békeidőben, zsidózás nélkül Fotó: 444

Váratlan eseménysor zavarta meg Újlipótváros békés miliőjét kedd késő délután. A Pozsonyi úti Briós kávézó teraszánál egy megjelenésében kulturált benyomást keltő, 40-50 év körüli nő a vendégek között sétálgatva szitkozódni és zsidózni kezdett.

A nő többeket szemtől szemben is hangosan leparasztozott, majd lezsidózott, a kettő között pedig Adolf Hitlert éltette, bár vele sem tűnt maradéktalanul elégedettnek, mert többször elismételte, hogy „Hitler félmunkát végzett”.

A felszolgálók hiába kérték, hogy fejezze be a vendégek inzultálását és távozzon, válaszul ők is le lettek zsidózva.

A nő ezután sem nyugodott meg egykönnyen: egy szemtanú szerint legalább 20-30 percig járkált a terasz körül, és szórta jobbra-balra a válogatott zsidózásokat. Ekkor már többen bejelentést tettek, és a rendőrség hamar meg is jelent a helyszínen.

Amikor igazoltatták, a nő a kiérkező járőröket is reflexszerűen leparasztozta, majd lezsidózta. Másodszori felszólításra sem adta át az iratait, helyette hátat fordított a rendőröknek, és távozni készült.

A kávézó egyik munkatársa szerint a rendőrök feltehetően elengedték volna, de mivel nem volt hajlandó átadni az iratait, és megpróbálta magát kivonni az eljárás alól, megbilincselték, és rendőrautóba ültették.

Megkeresésünkre válaszul a rendőrség közölte, hogy „a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába 2020. augusztus 4-én 18 óra 20 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapesten a XIII. kerületben a Pozsonyi úton egy nő hangosan kiabál, trágár kifejezéseket használ és másokat inzultál. A kiérkező rendőrök a nőt intézkedés alá vonták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol garázdaság szabálysértése miatt indítottak vele szemben eljárást.”