Kigyulladt a brüsszeli World Trade Center, amin az áll, hogy: „THE FUTURE IS HERE”

baleset
2020 augusztus 06., 14:03

Tűz ütött ki a brüsszeli World Trade Center (WTC) toronyháza egyik technikai helyiségében délután, a felújítás alatt álló épületben néhány munkáson kívül mások nem voltak, a tűznek nincsenek sérültjei – írja a La Libre Belgique.

A lap szerint a tűz a belga főváros északi pályaudvara melletti üzleti negyedben álló toronyház 27. emeletén, egy technikai helységben keletkezett. A felújításhoz előkészített szigetelőanyag kapott lángra.

A koronavírus-járvány miatt üresen álló épületet felújító vállalat munkásai épségben el tudták hagyni az épületet. A tűz oltását nehezítette, hogy a munkálatok miatt az épület vízvezetékeit elzárták, a kiérkező tűzoltóknak utcai tűzcsapokról kell vizet vezetniük a magasban felcsapó lángok eloltására. Az oltási munkálatok megkönnyítésére az állványzathoz használt emelőszerkezeteket a felújítást végző vállalat a tűzoltóság rendelkezésére bocsátotta.

link Forrás

A környéken sűrű füst gomolyog, de senki sincsen életveszélyben – írta a lap. Az épületen egyébként az áll, hogy: „THE FUTURE IS HERE”. (via MTI)