A Szilas-pataki gyilkos azt mondta, csak meg akarta tisztítani Európát a drogtól

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának nyomozói két év után befejezték a nyomozást D. Csaba ügyében, akit több emberöléssel gyanúsítanak külföldön. A csantavéri születési szerb-magyar férfi ellen egy budapesti gyilkosság miatt nyomoztak. 

A férfi 2018 szeptemberében kokaineladás ürügyével egy budapesti bevásárlóközpont mögötti területre csalt egy gödöllői vállalkozót és fejbe lőtte. A férfi beismerte tettét, de azt mondta, csak meg akarta tisztítani Európát a drogtól. Emellett a bosszú is vezérelte, mert - állította - a sértett tippet adott ellenfeleinek, hogy merre jár, és rá is lőttek a Margitszigeten. 

A helyszín bejárásáról egy videót is közzétett a rendőrség: 

D. Csabát egy amszterdami emberöléssel is gyanúsítják, szerb kérésre kihallgatták egy belgrádi merénylettel kapcsolatban, és összefüggésbe hozták egy barcelonai lövöldözéssel is.

Egy nemzetközi együttműködés eredményeként a cseh rendőrség D. Csabát 2019.  március 1-jén éjszaka egy prágai szállodában fogta el. A magyar  nyomozó hatóságok felvették a kapcsolatot a cseh társszervekkel és kezdeményezték a kiadatását. D. Csabát a Terrorelhárítási Központ munkatársai július 18-án Rajka határátkelőnél átvették a Szlovák Lynx-kommandó munkatársaitól, majd a fővárosban átadták a BRFK életvédelmi nyomozóinak. 

A férfi kiadatását követően a holland államügyészség felajánlotta, hogy egy Hollandiában folytatott büntetőeljárást is átadnak a magyar hatóságoknak, mivel D. Csaba a gyanú szerint 2018. július 30-án Amszterdamban megölt egy horvát állampolgárságú férfit. 

A nyomozók D. Csabát a budapesti és az amszterdami emberölés miatt előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntett, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntett, valamint közokirat-hamisítás bűntett elkövetésével gyanúsították meg, majd őrizetbe vették. A férfi jelenleg is letartóztatásban van.  

A nyomozás vizsgálati szakaszában a BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére. (police.hu/MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó