Minden eddiginél több halálos áldozata és újonnan azonosított fertőzöttje van a járványnak Romániában

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Egyre jobban fellángol a koronavírusjárvány második hulláma. A legfrissebb statisztikák szerint az elmúlt 24 órában ötven covidos beteg vesztette életét, több, mint eddig bármikor egy nap alatt. Pláne rossz hír, hogy a halálozási rekord napján az újonnan azonosított fertőzöttek számának rekordja is megdőlt. Ez ugyanis arra utal, hogy a következő hetekben tovább fog nőni a napi halálozások száma, a halálozás emelkedése ugyanis a járvány kezdete óta eltelt bő fél év tapasztalatai alapján három héttel követi a fertőzések számának növekedését.

Romániában az elmúlt 24 órában 1378 új fertőzöttet azonosítottak, ez 17 százalékkal haladja meg az elmúlt két hét átlagát.

A járványügyi szakemberek becslései szerint mégsem sikerült 1 alá szorítani az úgynevezett reprodukciós rátát, sőt a mutató, amely a július 10-én mért 1,21-es csúcsról július végére 1,02-ig csökkent, az utóbbi napokban ismét enyhén emelkedni kezdett. A reprodukciós ráta azt jelzi, hogy egy ember hány másikat fertőz meg, és 1 alatt kell lennie ahhoz, hogy a járványt meg lehessen fékezni.

Pénteken az ismert aktív esetek száma tovább emelkedett, és meghaladta a 27 ezret, a kórházban ápolt betegek száma viszont csaknem 150-nel visszaesett. Jelenleg 7800 fertőzöttet ápolnak kórházban, a súlyos esetek száma immár második napja enyhén csökkent: pénteken 446 koronavírusos beteget ápoltak intenzív osztályon. (Via MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem