Tarlós a BKK 5 milliárdos hiányáról: Két éve tettem feljelentést

A kudarcba fulladt e-jegyrendszer miatt 4,7 milliárd forintos veszteséggel zárta a 2019-es évet a budapesti közösségi közlekedés szervezője és központi cége, a BKK. Karácsony Gergely főpolgármester szerint a hatalmas mínusz annak köszönhető, hogy az előző vezetés alatt befuccsolt projekt 6,1 milliárdos tételét kellett leírni tavaly. Azt, hogy hogyan fordulhatott elő, hogy milliárdokat fizet ki a főváros egy el nem készült dologra, vizsgálóbizottság, a BKK új vezetése és a hatóságok is vizsgálják. Az üggyel kapcsolatban az RTL Klub Híradója megkereste Tarlós István volt főpolgármestert, aki nyilatkozni nem akart, csak annyi közölt, hogy

két éve feljelentést tett a projekt miatt. 

A rendőrség a nyomozás állásáról mindössze annyit árult el az RTL-nek, hogy

hűtlen kezelés miatt indult, és jelenleg is zajlik. 

Azt nem tudni, hogy történtek-e kihallgatások, vagy, hogy meggyanúsítottak-e valakit.


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.