A svéd bajnokot kapta a Fradi a BL első selejtezőkörében

futball
2020 augusztus 09., 12:09
A Fradi 31. bajnoki címét ünnepli június 27-én.
photo_camera A Fradi 31. bajnoki címét ünnepli június 27-én. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A Bajnokok Ligája selejtezőinek vasárnapi sorsolásán a magyar bajnok az 1. csoport kiemeltjei között kapott helyet a lengyel Legia Warszawa és a skót Celtic társaságában. A lehetséges ellenfél a svéd Djurgarden, az izlandi KR Reykjavík és az előselejtezős torna győztesének triójából kerülhetett ki.

Szerhij Rebrov együttesének kedvezett a sorsolás, így hazai pályán, a Groupama Arénában vívja meg az egymeccses párharcot a stockholmiakkal.

„A lehetséges ellenfelek közül a legnehezebbet kaptuk, ráadásul a svédek játékban vannak, náluk tart a bajnokság, ez jelenthet nekik egy kis előnyt” – nyilatkozta Dibusz Dénes, az FTC kapusa az M1 aktuális csatornának. „Másfelől nekünk így könnyebb feltérképezni őket, mert nem tavalyi meccseket kell majd elemeznünk. A zárt kapuk ellenére a hazai pálya is számunkra jelent előnyt. Képesek vagyunk kivívni a továbbjutást, és szeretnénk ismét csoportkörbe kerülni” – tette hozzá.

A kvalifikáció első fordulóját augusztus 18-19-én rendezik, a mérkőzéseket zárt kapuk mögött játsszák le.

A Djurgarden tavaly 14 év szünet után szerezte meg fennállásának 12. bajnoki címét, a jelenlegi szezonban 13 forduló után a negyedik helyen áll, és még sosem találkozott magyar ellenféllel az európai porondon. Az FTC az európai kupaszíntéren eddig ötször csapott össze svéd riválissal, és csak egy párharcot veszített el. Legutóbb, 1997-ben a Helsingborgot búcsúztatta.

A Ferencvárosnak négy párharcot kell megnyernie a BL-főtáblára jutáshoz, három nyert meccs az Európa-liga csoportköréhez elég. Ha az NB I bajnoka kiesik a BL-ből, az Európa-liga selejtezőjébe kerül.

Tavaly a Ferencvárost a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában állította meg a Dinamo Zagreb. Szerhij Rebrov együttese az Európa-ligába átkerülve a selejtező zárókörében legyőzte a litván Suduvát, ezzel bejutott az El csoportkörébe, és tizenöt év után szerepelhetett újra európai kupasorozat főtábláján. (MTI)