Boris Johnson arra célzott, hogy a Csatornán át csónakokkal érkező migránsokat könnyebben fogják deportálni

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Boris Johnson brit miniszterelnök arra célzott, hogy azok, akik a La Manche-csatornán át kis hajókkal próbálnak bejutni Nagy-Britanniába, „nagyon rossz és ostoba, veszélyes” dolgot tesznek, ami szerinte „bűncselekmény” is. Utalt arra is, hogy törvénymódosítással igyekeznének meggyorsítani az így érkező bevándorlók deportálását.

Sok menekülő hajóval próbál Nagy-Britanniába jutni, kora reggel például egy felfújható csónakkal érkezett kb. 20 szíriai Dover partjára, ott találkoztak a parti őrséggel. A brit kormányt egyre többet támadják a kaotikussá váló helyzetért. Johnson azt ígérte, a franciákkal együttműködve igyekeznek elejét venni az ilyen átkeléseknek.

Idén eddig több mint 4100 migráns érkezett az Egyesült Királyságba kis csónakokkal, a világ egyik legforgalmasabb hajózási útvonalán. Legalább 597 ember érkezett így az országba csütörtök és vasárnap között. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!