Kötelezővé tették a maszkviselést Párizs legforgalmasabb utcáin

külföld
2020 augusztus 10., 05:16

Az esetszámok növekedése miatt hétfőtől kötelező a maszkviselés a Párizst is magában foglaló Île-de-France régió legforgalmasabb részein. A fővárosban ez több száz utcát érint, beleértve a Szajna partját is, írja a Le Monde.

Elsősorban a turisták körében népszerű városrészekre, a bevásárlóutcákra és az olyan területekre koncentrálnak, ahol nehéz biztonságos távolságot tartani. Ezen a térképen pirossal jelölték Párizs érintett részeit:

link Forrás

A hatóságok két hetes türelmi időt ígérnek, de később 135 eurós büntetésre számíthatnak, akik megsértik az előírást. Az intézkedést azzal indokolták, hogy szombati adatok szerint Párizs környékén a koronavírus-tesztek 2,4 százaléka bizonyult pozitívnak, miközben az országos átlag csak 1,6 százalék.

Augusztusban kétszer is kétezer fölötti napi új esetszámot regisztráltak Franciaországban, amire korábban csak május végén volt példa. Múlt héten kormányzati tanácsadók is figyelmeztettek, hogy nagy a valószínűsége egy második hullámnak, és Franciaország bármelyik pillanatban elveszítheti a kontrollt a járvány felett.