Trump tagadta, hogy belevésette volna az arcát a Rushmore-hegybe, de szerinte jó ötletnek hangzik

külföld
2020 augusztus 10., 15:22

A New York Times a hétvégén arról írt, hogy tavaly a Fehér Ház egyik alkalmazottja érdeklődött Dél-Dakota kormányzójánál, Kristi Noemnél, hogy hogyan lehet újabb elnökök arcképét belevésni a Rushmore-hegybe.

A hegy korábban őslakosok szent helye volt, 1927 és 1941 között nemzeti emlékhelyet és szoborcsoportot építettek a hegyből. A hegy oldalába négy amerikai elnök arcmását vésték: az elsőt, George Washingtont, a harmadikat, Thomas Jeffersont, a tizenhatodikat, Abraham Lincolnt és a huszonhatodikat, Theodore Rooseveltet.

Noem júliusban Donald Trumpot a Rushmore-hegy egy 120 centis másával ajándékozta meg, amin a jelenlegi amerikai elnök arca is rajta volt.

Noem úgy emlékszik, hogy amikor először találkozott Trumppal az ovális irodában, Trump azt mondta, tudja-e, hogy az az álma, hogy az ő arca is rajta legyen a hegyen.

A dél-dakotai Argus Leader viszont azt írta, már nem lehetséges több elnök arcát rárakni az emlékműre, mert nincs rá hely, ráadásul az eredeti alkotó az USA első 150 évének akart emléket állítani a művel.

Donald Trump a keystone-i függetlenség napi ünnepségen a Rushmore-hegy előtt 2020. július 3-án.
photo_camera Donald Trump a keystone-i függetlenség napi ünnepségen a Rushmore-hegy előtt 2020. július 3-án. Fotó: Saul Loeb/AFP

Trump vasárnap este arról tweetelt, hogy sosem javasolta, hogy kerüljön a feje a hegyre, bár szerinte az alapján, hogy eddig milyen sok mindent elért a 3,5 éves elnöksége alatt, talán többet, mint bármelyik másik elnök, „jó ötletnek hangzik”.

link Forrás