Zavargások, fosztogatások Chicagóban

Vasárnapi tüntetések után hétfőn Chicago közepén elszabadult az erőszak, és zavargások, fosztogatások történtek, emberek csoportosan csaptak össze a rendőrökkel.

Korábban a város déli részén, Englewoodnál lelőttek egy férfit a rendőrök.

Chicago polgármestere, Lori Lightfoot azt mondta, a rendőrség vizsgálja, hogy köze van-e a zavargásnak a férfi lelövéséhez, mindenesetre „nem lehet semmilyen kifogás” az „arcátlan és kiterjedt bűnözői fosztogatásra és pusztításra”.

Rendőrök vizsgálják egy lövöldözés helyszínét Chicagóban órákkal a zavargások után.Fotó: Scott Olson/AFP

A rendőrök több embert is letartóztattak, és legalább egy fegyvert lefoglaltak. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.