A tulajdonosok nem vettek ki osztalékot a tavaly 700 milliós profitot termelő Szigetből

gazdaság
2020 augusztus 12., 16:28

Az mfor.hu ír arról, hogy elővigyázatos volt a koronavírus miatt idén elmaradó Sziget szervezőcsapata, és a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. 2019-es céges beszámolójából az derül ki, hogy nem vettek ki osztalékot a társaságból.

Annak ellenére sem, hogy a cég remek évet zárt, 15,8 milliárd forintos árbevétellel. Ebből 10,2 milliárd forint jött be a jegyárusításból, 3,2 milliárd forint vendéglátásból, 1,6 milliárd forint reklámtevékenységből, 0,6 milliárd forint pedig egyéb bevételekből. A profit így is csökkent, a A 2018-as 1,4 milliárd forint pont a felére, 700 millió forintra, de ezt nem vették ki, hanem az eredménytartalékba helyezték. Mint a lap írja, a beszámolóból kiderül, hogy a társaság vezetésének megítélése szerint „a vállalkozás folytatni tudja a működését, ellenkező esetben a tulajdonosoktól minden segítséget megkap, hogy 2021-ben tovább működhessen. A Társaság részvényesei írásban megerősítették azon szándékukat, hogy szükség esetén gondoskodnak a Társaság pénzügyi támogatásáról.”

A vállalat többségi tulajdonosa 2017 óta a számos nemzetközi fesztiválban érdekelt amerikai Providence befektetési alap alá tartozó luxemburgi LMF Luxco Sárl.

Az mfor.hu cikke megjegyzi azt is, hogy a 700 millió forintos profit pont annyi, mint amennyivel a magyar kormány tervezi támogatni az idén bajba került fesztiválszektort. Ennek részleteiről a Magyar Turisztikai Ügynökség ad majd tájékoztatást.