Egy 20 éves férfi idegességében kövekkel dobálta meg a herendi porcelán életfaszobrát Veszprém belvárosában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A veol.hu ír arról, hogy megrongálták a keményporcelánból készült, fát mintázó szobrot Veszprém belvárosában. Az alkotásnak a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. a tulajdonosa, közleményük szerint le vannak sújtva a vandalizmus miatt, de mindig eggyel többször hozzák helyre a porcelánfát, mint ahányszor a jövőben tönkreteszik. 

Porga Gyula polgármester Facebookon azt írta: „Nehéz szavakba öntenem a csalódást, amit nem csupán városvezetőként, de magánemberként is érzek. A város kincseit ért szándékos károkozást önkormányzatunk – és úgy vélem, egész Veszprém városa – egy emberként mélyen elítéli”.

A polgármester korábban közölte azt is, hogy a szobor egy kamerák által megfigyelt helyen állt, ezért van felvételük a történtekről, és a hatóságok eljárnak az ügyben, a heol.hu pedig azóta úgy értesült, hogy a rendőrök el is fogták a rongálót. A szoborban mintegy hárommillió forintos kár keletkezett. 

A 20 éves sárkeresztúri férfi beismerte tettét, és elmondta, hogy idegességében dobálta meg kövekkel a szobrot, a nyomozók pedig indítványozták a letartóztatását.  

Mint a lap írja, a közel három és fél méter magas alkotás – amelyet Meixner Etelka tervezett – tavaly júniusban került a helyére a Brusznyai Árpád utca – Mártírok útja – Mindszenty József utca kereszteződésbe.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!