Levadászta a környezetvédelmi hatóság drónját egy fehérfejű rétisas a Michigan-tó felett

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Minden természetfilmes rémálma vált valóra júliusban a Michigan-tónál. A helyi környezetvédemi hatóság munkatársai épp egy drónnal akarták felmérni a partszakasz pusztulását Escanaba közelében, amikor egy fehérfejű rétisas lecsapott rá, kitépte az egyik propellerét, amitől a 950 dolláros szerkezet a vízbe zuhant.

Fotó: SAM GREENWOOD/AFP

A drónt irányító Hunter King azt mondta, már épp elkészült a 7 perces felvétellel, amikor elvesztette az irányítást. Hiába nyomta meg a hazahívó gombot, a kijelzőn csak annyit látott, hogy a drón veszettül pörög. Amikor aztán felnézzett az égre, észrevette a sast, ami sértetlenül szállt tovább a manőver után.

A szerencsétlen drón 3,5 perc alatt összesen 27 figyelmeztető jelzést küldött, mielőtt elmerült a Michigan-tóban. A helymeghatározás alapján úgy becsülik, hogy 45 méterre a parttól süllyedhetett el. 

A hatóság munkatársai most próbálnak kitalálni valamit, hogy a jövőben elkerüljék a hasonló támadásokat. Felmerült, hogy olyan drónokat kellene használniuk, amiket a sasok még véletlenül sem néznek sirálynak. (APNews)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!