„Nem csinálhattok velem semmit ti büdös csicskák!” - kiabálta a rendőrautón ugrálva az oroszlányi férfi

Rongálás és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy többszörös visszaeső oroszlányi férfi ellen a Tatabányai Járási Főügyészség, amiért a férfi 2019. június 14-én a következőket tette:

Aznap, az esti órákban két rendőr állította meg Oroszlányban, hogy igazoltassák, ő azonban tiltakozott az intézkedés ellen. „A jelszó: nyomorult rendőrök! Buzi rendőrök! Nem csinálhattok velem semmit ti büdös csicskák!” - ezekkel a szavakkal becsmérelte a hatóság embereit,

majd felugrott a rendőrautó motorháztetejére, ahonnan megpróbált tovább ugrani a kocsi tetejére is.

A rendőrök ezt azonban már megakadályozták. Ha a bíróságon beismeri a bűncselekményét, akkor az ügyészség javaslata alapján 1 év 4 hónap börtönbüntetés, egy év közügyekről eltiltás és a rendőrautóban keletkezett kár megtérítése lesz a büntetése.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.