A rendőrség elfogta az Aryan Greens nevű csoporthoz tartozó férfit, aki felgyújthatta a ferencvárosi önkormányzat épületéről leszedett szivárványszínű zászlót

bűnügy
2020 augusztus 15., 16:43

Váratlan fordulatot vett a tegnap esti zászlóégetés ügye, miután a rendőrség honlapján megjelent, hogy kihallgatták az egyik elkövetőt.

Az Aryan Greens nevű _"_"szuroklói"_"_ csoport tegnap este tett ki néhány képet Facebook oldalukra, amin az látható, hogy leszedik, megtapossák és felgyújtják a ferencvárosi önkormányzat homlokzatára kihelyezett szivárványszínű zászlót.

Az esetről a KESMA nevű, fideszes sajtóalapítvány egyik kiadvány helyeslően számolt be, Facebookjukon először tapsoló kezekkel és "Így kell ezt!" szavakkal osztották meg a gyújtogatásról szóló hírt, aminek azt a címet adták, hogy "A Fradi-szurkolók megtisztították a IX. kerületi városházát az LMBTQ-zászlótól". A KESMA létrejöttét 2018-ban Orbán Viktor miniszterelnök minősítette nemzetstratégai jelenőstégűnek.

A hivatalos rendőrségi oldalon most azt írják, hogy

a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányság garázdaság bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást 2020. augusztus 15-én, mert a rendelkezésre álló adatok szerint egy csoport tagjai augusztus 14-én éjjel a Ferencvárosi Önkormányzat épületére kihelyezett zászlót letépték, majd azt magukkal vitték és elégették.

A beszámoló szerint a térfigyelő kamerák felvételei alapján 3 férfi közül azonosították az elkövetőt, a 30 éves K. Zsoltot, akit ma délután fogtak el, míg ismeretlen társait továbbra is keresik.